Urban Tree Village

UTV.jpg

Circulair en inclusief wonen in een verticaal dorp

The Urban Tree Village is een bottom up initiatief ontstaan vanuit een groep gelijkgestemde mensen. Een innovatief, circulair en sociaal design voor een multifunctionele woontoren van twintig verdiepingen met 200 appartementen.


Een nieuwe vorm van wonen

De Urban Tree Village is wonen in een prachtig gebouwd complex waar over energie- en watervoorziening is nagedacht. Met appartementen die beschikken over brede ramen met prachtig uitzicht en grote groene balkons. Bewoners zijn onderdeel van een ‘shared living’ community. Een community waar het mogelijk is om gebruik te maken van bijvoorbeeld elektrisch vervoer, keuken faciliteit, lounge area, creatieve ruimtes, wasserette, pool, gym, grote tuin en co-working spaces.
Door de combinatie van duurzaam design, circulair wonen en de principes van ‘shared living’ wil de Urban Tree Village een hoopvol signaal afgeven aan een maatschappij die kampt met ingewikkelde vraagstukken als toenemende polarisatie en eenzaamheid en met milieuvraagstukken. Hiermee is the Urban Tree Village een kruisbestuiving tussen sociale projectontwikkeling en wooncoöperatie, een droom van duurzaamheid en circulariteit & diversiteit en inclusiviteit.

Connectie met de natuur

‍In The Urban Tree Village strijden wij voor stedelijke biodiversiteit door gebruik te maken van verticale tuinen en permacultuur. Ook voor onze kinderen van belang om de rol van natuur in ons levens van dichtbij te ervaren.

Verbondenheid met de natuur moet ook bestaan om onze inzet voor het milieu te stimuleren. Klimaatverandering wordt een steeds groter probleem en hoewel er echt wel dingen zijn die we allemaal zouden kunnen doen om wat duurzamer te gaan leven moet daar wel een zekere motivatie voor zijn. Als je niet weet wat voor wonderen de natuur je te bieden heeft, is de kans ook kleiner dat je actie wil ondernemen om die natuur te redden.

Mensen die in groenere wijken wonen, ervaren minder depressieve gevoelens, angst en stress, dat de liefde voor de natuur wordt omgezet in angst wanneer de banden met de natuur worden verbroken. Voor mensen die nou eenmaal niet altijd groen om zich heen hebben, zou een natuurwandeling op zijn tijd helpen tegen depressies en vóór zelfvertrouwen. In Japan is er zelfs een woord voor ‘een kort bezoek aan het bos voor je gezondheid’: Shinrin-Yoku.

Renaissance van Shared Living

Drie generaties met verschillende achtergronden, sociale klassen en financiële middelen hebben de intentie om de tijd te nemen om voor elkaar en omgeving te zorgen door regelmatig activiteiten en meet-up te organiseren. Het gebouw is ontworpen om ontmoeting te faciliteren. Inclusief en circulair wonen staat bij ons voorop.

Ontmoeten staat centraal in onze village en de opzet ondersteunt dit door het creëren van fysieke, sociale en digitale verbindingen.

Shared -living kan inspireren en motiveren zijn. Je skills met elkaar delen door middel van workshops en elkaar verder helpen waarbij je deelt waar je op dat moment tegenaan loopt in je prive of business leven en je elkaar tips & tricks geeft om verder te komen.

Elkaar als collega’s of als vrienden zien in plaats van concurrenten.

Shared- living is ook zelfstandigheid en doen waar je zelf zin in hebt. Wil je even niemand zien, dan ga je lekker de stad in. Geen behoefte om samen te eten, dat mag. Verbondenheid in vrijheid, dát is Shared Living.

Connectie met de toekomst

‍In The Urban Tree Village willen we gebruik maken van laatste technologische ontwikkelingen zowel om de connectie met elkaar als met de natuur te versterken.
We produceren lokale voedsel in het gebouw door Vertical Farming. De community maakt gebruik van onze interactieve online platform. Een Urban Tree Village app is beschikbaar voor bewoners, ondernemers en bezoekers van het gebouw. Sensors worden gebruikt om de verticale tuinen te onderhouden. Bij The Urban Tree Village Academy willen we samen over toekomst van voeding en leven kijken volgens het principes van circulaire economie.

Vorige
Vorige

August & Ally